Alewijnse

Alewijnse is een bedrijf met locaties over de hele wereld, zoals Nederland, Vietnam, Roemenië en Frankrijk. Alewijnse Marine Rotterdam in de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel is een van deze locaties. Wij maken elektrotechnische systemen en oplossingen voor onder andere schepen, jachten en fabrieken. Alewijnse is opgericht in 1889, dus bestaat nu al meer dan 130 jaar.

Wat heeft Alewijnse met techniek?

De mensen die bij Alewijnse werken zijn heel goed in techniek. Zij maken elektrotechnische installaties voor schepen, gebouwen, industrie en winkels. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan de motoren in de machinekamer van een schip, die ervoor zorgen dat een schip kan varen. Of installaties in een gebouw die ervoor zorgen dat er een alarm afgaat als er brand uitbreekt of als er een inbreken probeert binnen te komen. Sommige mensen bedenken deze systemen en apparaten. Anderen zetten ze in elkaar op de werkplaats van Alewijnse. Daarna gaan er mensen aan de slag om de apparaten op een schip of in een gebouw of fabriek te plaatsen en ervoor te zorgen dat de systemen goed werken. De monteurs van Alewijnse zijn ook goed in het repareren van apparaten. Dit gebeurt vaak als dingen al wat ouder zijn, waardoor ze niet meer goed werken. Dan zorgen de monteurs van Alewijnse ervoor dat de apparatuur snel weer voor een lange tijd goed werkt.

Waarom werkt Alewijnse Marine mee aan het project?

Alewijnse vindt het heel belangrijk en leuk om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met techniek. Overal is wel een elektrotechnische oplossing voor te bedenken. Wist je dat Alewijnse zelfs alle lampen en verlichting van zwembad De Lansingh heeft aangelegd? Wij werken dus niet alleen op schepen over de hele wereld, maar ook gewoon in gebouwen in de regio.

Alewijnse

Van der Giessenweg 51, 2921 LP Krimpen aan den IJssel

Telefoon: 0180 – 514244

Website: www.alewijnse.nl

Email: communications@alewijnse.com