Making the Difference / Buijs Rijwielen

We leven in een tijdperk waarin een gezonde levensstijl een schaarser goed lijkt te worden. Obesitas met alles wat daarbij hoort neemt toe. Om deze ontwikkeling te keren moeten er in toenemende mate bewuste keuzes gemaakt worden, het dagelijkse leven zit vol met gevraagde en ongevraagde keuzemomenten waarop ogenschijnlijk aantrekkelijke maar minder gezonde alternatieven aangeboden worden.

Om een bijdrage te leveren aan het aanleren van een gezonde levensstijl heeft MtD i.s.m. met Buijs Rijwielen een les ontwikkeld om kinderen meer kennis bij te brengen van de fiets en het fietsen. Fietsen is een gezonde manier van voortbewegen, levert geen ongezonde belasting op voor spieren en gewrichten, is laagdrempelig en is als spoort een van de toonaangevende sporten in de gehele wereld

Als je de fiets veel gebruikt moet je ook weten hoe de fiets werkt en moet je in staat zijn om zelf een aantal basisreparatie aan de fiets uit te voeren. Het belangrijkste is dat je een eventuele lekke band kunt repareren. Op een fiets zonder band kun je namelijk niet fietsen. Het kunnen uitvoeren van dergelijke reparaties draagt bij aan de zelfredzaamheid van mensen en daarmee ook aan een stukje maatschappelijke weerbaarheid

Om duidelijk te maken welke technische ontwikkeling de fiets heeft doorgemaakt wordt de les afgesloten met een introductie over wielrennen, waarin verschilt een moderne race-fiets van de gewone fiets en welke basistechnieken komen er bij het wielrennen om de hoek kijken. Door daar het nodige inzicht in te verschaffen wordt ook de handelingsvaardigheid van de fietser in het gewone verkeer vergroot, wat een bijdrage aan de verkeersveiligheid.

Making the Difference (MtD) heeft zelf een dameswielerploeg en kan vanuit eigen ervaring de nodige expertise inbrengen. Voor dit project worden er door de Jumbo-Visma Academy een aantal bijdragen geleverd, zoals een instructie-video banden wisselen.

Kontakt:

Peter de Vries

Vrijhof 20

2923 BS KRIMPEN AAN DEN IJSSEL

telefoon 06-22513120

email: peter@makingthedifference.cc